Лесното застраховане е онлайн
0700 4 24 24
на цената на един градски разговор

ГРИЖИМ СЕ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТТА НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ"


Относно : използването на онлайн застрахователния портал 24ins.bg


В сила от 20.05.2018 г.


Тази интернет страница www.24ins.bg се притежава от “Брокер Инс“ ООД  и се управлява от Дружеството в съответствие с разпоредбите на Закона за защита на личните данни и свързаната правна уредба включително, но не само Регламент (ЕС) 2016/679 („GDPR”). 


Този документ описва начина по който “Брокер Инс“ ООД събира и обработва информацията събрана от потребителите чрез уеб сайта www.24ins.bg и чрез използването на услугите, предлагани на уеб сайта www.24ins.bg . Този документ се отнася до използването на всички услуги предлагани от 24ins . В случай че не сте съгласни с настоящата политика, моля не приемайте да изпозлвате нашите услуги или друг аспект от нашия бизнес.


Актуализациите в тази декларация за поверителност отразяват последните промени в закона за защита на личните данни и има за цел да предостави по-ясна представа на потребителите за това, как 24ins.bg управлява всички лични данни на потребителите.


ПРИЛОЖИМОСТ


Тази политика за поверителност се отнася за всички продукти и услуги предлагани от Брокер Инс чрез 24ins.bg и нашите мобилни приложения.


Тази Декларация за поверителност не важи за приложения или софтуер на трети страни, които се интегрират с Услугите на 24ins.bg или с други продукти, услуги или бизнес на трети страни.


ПОТРЕБИТЕЛСКИ ДАННИ СЪБИРАНИ И ОБРАБОТВАНИ ОТ 24ins.bg


Лична информация за идентификация


Събираме лична информация за идентифиция от потребителите по различни начини, включително, но без да се ограничаваме до това, когато потребителите посещават нашите сайтове, регистрират се в сайтовете и във връзка с други дейности, услуги, функции или ресурси, които предоставяме на нашите сайтове. На потребителите може да бъде поискано име, имейл адрес, физически адрес или информация за плащане. Ние събираме персонална идентификационна информация от Потребителите, само ако доброволно ни предоставят тази информация. Потребителите винаги могат да откажат да предоставят информация за лична идентификация, с изключение на тогава, когато това може да им попречи да извършват определени дейности, свързани със сайтове. Никога няма да продаваме личната информация на трети страни и няма да използваме вашето име или фирмено име в никакви маркетингови изявления без писмено разрешение.


Информация, която не се определя като лична


Събираме информация за идентифициране, която не е лична, за потребителите, когато взаимодействат с нашите сайтове. Информацията за нелична идентификация може да включва името на браузъра, вида на компютъра и техническата информация за начините на използване на потребителите на нашите сайтове, като използваната операционна система и доставчиците на интернет услуги и друга подобна информация.


Друга информация


Метаданни - когато потребителите взаимодействат с нашите услуги, метаданните се генерират, за да предоставят допълнителен информация относно начина, по който потребителите взаимодействат с нашите сайтове.


Текущи записи (Log data) - Услугите ни автоматично ще събират информация, когато потребителите достъпват или използват нашите сайтове или услуги и ги записват в записи (Logs). Данните в записите могат да включват IP адрес, посетени по-рано адреси на уеб страници, тип и настройки на браузъра, час и дата, когато са използвани услугите, конфигурации на браузъра и приставки, данни за езика и "бисквитките".


Информация за устройството – 24ins.bg събира информация за компютъра, телефона, таблета или други устройства, които използвате за достъп до услугите ни. Тази информация за устройството включва вашия тип връзка и настройки, когато инсталирате, достъпвате, актуализирате или използвате нашите услуги. Също така събираме информация чрез вашето устройство за вашата операционна система, тип на браузъра, IP адрес, URL адреси на страници за препращане / излизане, идентификатори на устройства и данни за срив. Използваме Вашия IP адрес и / или предпочитание за държава, за да приближим вашето местоположение, за да Ви предоставим по-добра услуга. Колко от тази информация събираме, зависи от типа и настройките на устройството, което използвате за достъп до Услугите.


Информация за местоположението – 24ins.bg ще получи тази информация от потребителите по време на регистрацията, както и от нашите партньори доставчици, за да разберем приблизително Вашето местоположение.



Употреба на бисквитки (cookies)


Нашите сайтове могат да използват "бисквитки", за да подобрят практическата работа на потребителите. Потребителският уеб браузър поставя бисквитки на твърдия диск за целите на воденето на записи и понякога за проследяване на информацията за тях. Потребителят може да избере да настрои своя уеб браузър, за да откаже "бисквитките" или да ви предупреди, когато се изпращат бисквитки. Ако го правите, имайте предвид, че някои части на сайта може да не функционират правилно.


Как 24ins използва съхраняваните данни


24ins.bg събира и използва личната информация на потребителите за следните цели:


За персонализиране на потребителския опит Може да използваме обобщена информация, за да разберем как потребителите ни като група използват услугите и ресурсите, предоставени на нашия сайт. Да подобрим нашия сайт Ние непрекъснато се стремим да подобряваме предлаганите от нас уеб услуги, въз основа на информацията и обратната информация, която получаваме от потребителите. Подобряване на обслужването на клиентите Информацията ви ни помага да отговаряме по-ефективно на вашите искания за обслужване на клиенти и нужди за поддръжка. Да администрира съдържание, промоция, проучване или друга функция на сайта За да изпращаме информация до потребителите, които те са съгласни да получат, относно теми, за които смятаме, че ще бъдат от интерес за тях. Имейл адресът, който потребителите предоставят, ще бъде използван само, за да отговори на техните запитвания и / или други искания или въпроси. Ако потребителят реши да се включи в нашия пощенски списък, той ще получи имейли, които могат да включват новини за компанията, актуализации, свързана информация за продукта или услугата и т.н. По всяко време потребителят желае да се откаже от получаването на бъдещи имейли, инструкциите за отписване са в долната част на всеки имейл. В случай че се изиска за прилагане на закон, правен процес или регламент За таксуване, управление на сметки и други административни въпроси За разследващи и превантивни мерки срещу злоупотреба със сайтове Използваме информация за потребителите от които сме получили съгласие за конкретна цел, която не е посочена по-горе. Например, може да публикуваме препоръки или да включваме истории на клиентите, за да популяризираме нашите услуги. Винаги ще искаме съгласие, преди да публикуваме каквато и да било информация за промоционални цели.


СПОДЕЛЯНЕ И РАЗКРИВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ


24ins.bg ще разкрие или сподели информация за потребителите само за следните цели:



Дейностите на 24ins.bg изискват нашите служители да имат достъп до системите, които съхраняват и обработват потребителските данни. Това има за цел по-добро обслужване и отстраняване на потенциални проблеми. Например, за да се диагностицира проблем, който потребителите могат да имат с услугите на 24ins.bg, нашите служители може да се нуждаят от достъп до потребителските ви данни. На всички служители е забранено да разглеждат потребителски данни по каквато и да е причина, освен ако това не е абсолютно необходимо.


ИЗТРИВАНЕ НА ДАННИ


Когато потребителите изтрият своите профили, съществуват различни сценарии за това как ще бъдат третирани данните, както е описано по-долу:


Пълното изтриване на данни ще настъпи след 90 дни. Моля, вижте "Запазване на данни" по-долу за допълнителни подробности относно запазването на данни за 90 дни.


Потребителите могат по всяко време да поискат изтриване на личните им данни. Ако бъде направено такова искане, данните ще останат в архиви и жизнения цикъл, които поддържаме, за да гарантираме, че няма да съхраняваме данни в резервни копия повече от 90 дни. Потребителите могат да изпратят имейл info@24ins.bg, за да поискат изтриване на данни. Ако обаче Потребителите изискват изтриване на данните си, настояваме потребителите да изтрият профила си, тъй като това ще помогне за инициирането на процеса.


Ако 24ins.bg изтрие сметка поради неактивност, ще се прилагат горните сценарии.


ЗАПАЗВАНЕ НА ДАННИ


Съхранение и сигурност на информацията 24ins.bg използва доставчици на хостинг услуги в САЩ, ЕС и България за съхраняване на събрана информация и използваме технически мерки за осигуряване на всички данни. Независимо от цялостните мерки за сигурност и предпазните мерки, които 24ins.bg прилага, за да защити данните, не съществува непреодолима система за сигурност и поради естеството на интернет 24ins.bg не може да гарантира, че данните, по време на предаване по Интернет или докато са съхранени в нашите системи или по друг начин под наша грижа, е абсолютно безопасна. 24Ins.bg прилага политики в случай на такава ситуация и ще отговори на исканията за това в разумен срок.


Колко време съхраняваме информацията


Колко време съхраняваме информацията, която събираме от вас, зависи от типа информация, както е описано по-подробно по-долу. След това ще направим всичко възможно, за да изтрием информацията или, ако това не е възможно (например, защото информацията е била съхранена в архиви за възстановяване), ние ще съхраним сигурно информацията ви и ще я изолираме от всяка друга употреба до момента, в който изтриването е възможно.




Информация за промоции и маркетинг данни


Ако потребителите са избрали и са дали съгласието си да получават маркетингови, промоционални и напомнящи имейли от 24ins.bg, запазваме информация за маркетинговите предпочитания на потребителите, освен ако не сме поискали специално да ги изтрием. 24ins.bg съхранява информация, получена от "бисквитки" и други технологии за проследяване, за разумен период от време от датата, на която е получена тази информация.


ДЕЦА


Не събираме лична информация от деца на възраст под 14 години. Ако научим, че сме събрали лична информация на дете на възраст под 14 години, ще предприемем стъпки, за да изтрием информацията възможно най-скоро. Ако родители и/или законни представители на деца открият, че деца под тяхното настойничество са дали данните си на 24ins.bg, свържете се с нас на посочените адреси за контакт в настоящата политика. Ние ще изтрием информацията в най-кратък срок.


ВАЛИДНОСТ И АКТУАЛИЗИРАНЕ НА ПОЛИТИКАТА


Възможно е периодично да актуализираме своята Политика за защита на личните данни. При промяна в настоящата политика, на уеб сайта ни ще бъде публикувано съобщение, както и актуализираната Политика за защита на личните данни.


ДАННИ ЗА КОНТАКТ


АКО ЖЕЛАЕТЕ ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С НАС ПО ВЪПРОСИ, СВЪРЗАНИ С НАСТОЯЩАТА ПОЛИТИКА ИЛИ ЗАЩИТАТА НА ЛИЧНИ ДАННИ В 24ins.bg, МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ПО СЛЕДНИТЕ НАЧИНИ: На имейл адрес: dataprotectionbg@24ins.bg


ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА СЪГЛАСИЕ ЗА СЪБИРАНЕТО, ИЗПОЛЗВАНЕТО И ОБРАБОТВАНЕТО НА ЛИЧНИ ДАННИ


ДЕКЛАРИРАМ:
Съгласен/а съм обработващия лични данни при Брокер Инс ООД, гр. София, ул. Кърниградска 3, да събира, обработва, съхранява и предоставя законосъобразно, добросъвестно и по прозрачен начин личните ми данни, при изпълнението на задачи във връзка с предоставяне на услугата застрахователно посредничество, съгласно изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 и Закон за Защита на Личните Данни. Запознат/а съм от администратора – Брокер Инс ООД, с правата ми като субект на данни:
1. Известни ми са данните, които индентифицират администратора, както и координатите за връзка с него.
2. Запознат съм с целите на обработването на личните ми данни, както и правното основание за обработването им.
3. Известен ми е срока, за който ще се съхраняват личните ми данни, както и критериите, използвани за определяне на този срок.
4. Известно ми е / уведомен съм за право ми да изискам от администратора достъп до коригиране или изтриване на лични ми данни или до ограничаване на обработването им, както и правото ми данаправя възражение срещу обработване и правото на преносимост на данните.
5. Предупреден съм, че предоставянето на личните ми данни е задължително / договорно изискване, необходимо за сключването на договор, както и евентуалните последствия, ако тези данни не бъдат предоставени.
6. Известна ми е възможността за оттегляне на съгласието ми по всяко време, без да се засяга законосъобразността на обработването въз основа на съгласие, преди то да бъде оттеглено.
7. Запознат съм с правото ми на жалба до надзорния орган, в случай на нарушаване на правата ми.
8. Запознат съм с възможността да упражня правото си на преносимост на данните към друг администратор, когато това е технически осъществимо.
9. Уведомен съм за правото си да направя възражение срещу обработване на личните ми данни, за целите на директния маркетинг, което включва и профилиране, доколкото то е свързано с директния маркетинг.
10. Известно ми е правото ми да не бъда обект на решение, основаващо се единствено на автоматизирано обработване.
11. Уведомен съм, че за изпълнението на договора ми, информация свързана с личните ми данни е възможно да бъде предоставяна на застрахователни дружества, както и на трети лица, само когато това е необходимо за осъществяване на услугите по застрахователно посредничество.
12. За всяка промяна на изискванията ще бъда уведомяван от администратора незабавно.


По пощата: Гр.София, „Кърниградска“ №3, 24ins.bg, за Длъжностното лице за защита на данните