Лесното застраховане е онлайн
0700 4 24 24
на цената на един градски разговор
blog title
22 Март 2018

„Алианц Лайф инвест“ – когато искате и застраховка, и доходност

Искам да спестявам, но парите ми да бъдат на сигурно място.

 

Това е желанието на голяма част от българите, сред които малцина са склонни да поемат висок риск. За тях „Алианц България“ създаде програма „Алианц Лайф инвест“, която комбинира застрахователна защита и възможност за доходност. Полицата осигурява обезщетение в размера на пълната договорена сума, заедно с парите от направени инвестиции, в случай на събития с фатален край. Когато е настъпил в резултат на пътно-транспортно произшествие, застрахователят утроява изплатената сума.

 

В случаите на трайна загуба на работоспособност заради злополука, ще получите такъв процент от застрахователната сума, какъвто е процентът нетрудоспособност. Например ако по договор сумата е 200 000 лв. и получите 40% неработоспособност, застрахователят ще ви плати 80 хил. лв. Допълнително, когато загубата надминава 30%, ще бъдете освободени от следващите вноски, но си запазвате покритие на всички договорени рискове.

 

Допълнителни покрития

 

Същото условие важи и когато сте включили пакета „Тежки заболявания“ - когато настъпи такова, „Алианц България“ ще изплати 50% от застрахователната сума. Отново всички следващи вноски ще ви бъдат спестени, като си оставате с пълното покритие до изтичане срока на програмата.

 

Застраховката „Лайф инвест“ има и допълнителен пакет „Медицински разноски и ДНК анализ“, който осигурява фиксирани плащания за всеки ден болничен престой. Освен това се покриват разходи за лекарства и медицински консумативи, необходими за лечение на злополука. Покритието е до предварително договорен лимит. Компанията осигурява и ДНК изследване от Geneplanet, което показва предразположеност към заболявания и помага да вземете превантивни мерки за запазване на здравето.

 

Инвестиция от професионалисти

 

Част от платените премии се инвестират според желанието на клиента в портфейлите, управлявани от професионалистите на „Allianz“. Можете да изберете какви суми да отиват за инвестиция, срещу които ще получите лична сметка с дялове на „Аllianz Global Investors“. Изборът е между три различни стратегии – агресивна, балансирана и консервативна. По желание можете да добавяте извънредни вноски за инвестиции. Натрупаната доходност е бонус към изплащаните обезщетения и сумата, която се получава в края на договорения срок. Тя се добавя към фиксирания размер на обезщетение, като за нея няма гаранции за бъдещи резултати. Най-нисък е рискът при консервативната стратегия, а най-висок – при агресивната, в която може както да се спечели повече, така и печалбата от инвестиции да е нулева.

 

Вие сами избирате за какъв срок да бъде застрахователния договор, като експертите на „Брокер инс“ и на „Алианц България“ ще ви посъветват коя стратегия е най-подходяща за вас, имайки предвид целите, които желаете да постигнете. Програмите са със срок от 20 до 40 години, като клиентът определя каква сума може да плаща. Важно предимство е възможността да ползвате данъчно облекчение в размер до 10% от облагаемия ви доход Когато изтече срока на застраховката, държавата изисква плащане на 7% данък, ако тя е била за поне 15 години. В по-кратки периоди се плащат 10%, ако са ползвани като облекчение.

 

Анкета на 24ins.bg показа, че клиентите приемат полиците „Живот“ с инвестиционен фонд за дългосрочен продукт. Според тях той трябва да е с период поне 20 години и предимството му е

по-високата доходност от банков депозит.

 

Същевременно хората осъзнават и по-високия риск – няма гаранция за бъдещи инвестиционни резултати. Инвестиционната застраховка се приема като източник на добри бъдещи печалби, особено на фона на ниските банкови лихви, в комбинация със застрахователна защита.

 

В случай че сме насочили интересът Ви към този продукт, може да се свържете със специалистите от 24ins.bg и да получите БЕЗПЛАТНО индивидулано оферта. 

 

0700 4 2424 (цената на градски разговор) или от секцията за контакт.

 

24ins - бързо, лесно и удобно онлайн!