След фалита на застрахователна компания Олимпик | 24ins.bg
Лесното застраховане е онлайн
0700 4 24 24
на цената на един градски разговор
blog title
17 Август 2018

След фалита на застрахователна компания Олимпик

Последните седмици са доста динамични за застрахователния пазар в България. През обичайно спокойният и отпускарски летен период се случиха промени на тарифите на почти всички компании по застраховка гражданска отговорност на автомобилистите.

 

Най-сериозното събитие със сигурност е обявяването на фалита на застрахователна компания Олимпик и оставянето на близо 200 000 потребителя без застрахователно покритие.

 

Какво се случи със застрахователна компания Олимпик?

 

На 10 август 2018 г. е назначен предварителен ликвидатор на Застрахователна компания Олимпик от Надзорния орган върху застраховането на Република Кипър.

 

На 17 август 2018 г в Официален Вестник на Република Кипър, ще излезе официална публикация за назначаването на синдик в компанията.

 

Съгласно законодателството на Република Кипър действащите застрахователни договори по общо застраховане, сключени със Застрахователна компания Олимпик,

 

ще бъдат прекратени на 17 август 2018 г.

 

Прекратяването ще се извърши автоматично без да са необходими допълнителни действия от застраховащия или от застрахованите лица.

 

Предварителният ликвидатор е уведомен за неговото задължение да отрази прекратяването на застрахователните полици в регистъра на застрахователните полици на Гаранционния фонд.

 

В резултат на създадената организация вече могат да бъдат сключвани нови застраховки „Гражданска отговорност“ на автомобилистите с начало 00.01 часа на 18.08.2018 г.

 

Това е част от официалната информация на на КФН, относно фалита на компанията.

 

 

Какво трябва да направят клиентите на застрахователна компания Олимпик?

 

Клиентите с активни застрахователни полици към ЗК Олимпик трябва да направят действия в две направления:

 

1. Да си подсигурят застрахователна защита, след автоматчиното прекратяване на договорите с компанията, т.е. след 00.01 часа на 18.08.2018 г.

Това означава да предприемат действия за да сключат НОВИ застрахователни полици за застраховка гражданска отговорност.

 

Изборът на застрахователна компания и оферта е както при сключване на нова полица.

 

Срокът на валидност на застраховката трябва да започва от 18.08.2018 година.

 

2. Да направят необходимите действия за възстановяване на платените суми за за застраховка към ЗК Олипик, за периода след прекратяване на застрахователното покритие, т.е. от 18.08.2018 до крайната дата записана в застрахователната полица.

 

Тези действия не е необходимо да се направят преди 18.08.2018г.

 

Как 24ins и Брокер Инс ще помогнем на клиентите застраховани в ЗК Олипик?

 

Като онлайн застрахователна услуга, ние се стараем винаги да предоставим най-доброто на нашите клиенти.

 

Фалитът на застрахователна компания е сериозен удар върху целия застрахователен пазар в България, в който потребителите и до момента нямат достатъчно доверие.

 

Държим да подчертаем, че

 

24ins е онлайн услуга, насочена към удобството и защита на правата на клиентите.

 

Ние не сме застрахователна компания, а удобен инструмент за сравнение, съвети и помощ относно застрахователните продукти.

 

Всички наши клиенти, засегнати от казуса с ЗК Олимпик са вече уведомени за нуждата от нова застраховка и се обслужват ПРИОРИТЕТНО от нашия екип!

 

Потребителите могат да сравнят цените за нови застраховки по всяко време онлайн на уеб сайта. Ето тук са и актуалните цени за застраховка гражданска отговорност на автомобилистите:

 

https://24ins.bg/motor-third-party-liability

 

Ще защитим интереса на всички наши клиенти със застрахователни полици към Олимпик при иска за несъстоятелност на компанията. Допълнително ще се свържем с всеки засегнат от казуса, за да изясним нужните документи и как можем да улесним процеса!

 

Защо не само цената е важна при избора на застрахователна компания за застраховка гражданска отговорност на автомобилистите!

 

Развитието на събитията със ЗК Олимпик идва като потвърждение на няколко наши публикации, в които призоваваме потребителите да не свеждат избора на застраховка ГО само до най-ниската цена.

 

В портала 24ins.bg, освен всички оферти на пазара, може да откриете и препоръчани от нас компании.

 

Доверявайки се на избора на експертите ни, може да си гарантирате спокойствие и сигурност в избора на застрахователен продукт.

 

Така приемаме и ние ролята си на защитник на интересите на клиентите си!

 

Направили сте заявка онлайн и все още не сме се свързали с Вас.

 

Последните дни са доста напрегнати за екипа ни. Освен всички промени в тарифите на компаниите, ние трябва да се погрижим и за всички клиенти на Олимпик, за да могат да са спокойни за застрахователната си защита след 18.08.2018г.

 

Предвид около 5 пъти повече заявки, спрямо стандартното е възмножно да има забавяне при обслужването и обратаната връзка към клиентите подали заявка. Искаме да се извиним за причиненото неудобство и да уверим всички подали заявка за застраховка през сайта, че ще бъдат обслужени навреме и с нужното внимание и отношение!

 

Както сме го правили винаги!

 

С Уважение.

 

Екипът на 24ins.bg